14.12.15

Kurus The Konjac Food Jitra Kedah Malaysia ( Mee Nasi Koteaw )



Konjac Food jenama Kurus ini sesuai utk pengamal diet kalori, diet Atkins, pesakit kencing manis, org yg alah dgn Gluten dll. 8 kebaikan dalam 1 peket!

1. Merendahkan kolestrol jahat LDL
2. Mengawal paras gula dalam darah
3. Mengandungi kebaikan kalsium
4. Mengurangkan berat badan
5. Sesuai utk pesakit kencing manis
6. Bagus untuk pencernaan
7. Mengelakkan sembelit
8. Anti penuaan

KURUS ni merupakan makanan gantian berbentuk Nasi/ Mee/ Kueh Teow. Ianya diperbuat daripada ubi konjac, yang memang terkenal di China. KURUS memang sesuai untuk semua pengamal diet, tak kira diet atkins (low carb diet) ataupun diet kalori. Apa rasa product Kurus The Konjac Food ni? Sedap ke? Sebenarnya mee/nasi/kueteow KURUS The Konjac Food ni tak ada rasa. Saya boleh cakap yang kesedapannya bergantung pada cara kita masak. Kalau masak sedap, sedap la rasanya. Ianya kenyal, tapi kenyal bukan sebarang kenyal tau!

So makan ja MEE, KOTEAW , NASI dengan gembiranya tapi yang bestnya RENDAH KALORI & KARBOHIDRAT

HARGA 

1 set RM 50.00 (10 pek boleh campur)
Penghantaran menggunakan SKYNET terus ke rumah anda :)
1 set rm 12
2 set rm 15
3 set rm 20

Walk in : Didik Sihat Enterprise, No 3 Kampong Tok Kesop , Jalan Kubang Lembu , 06000 Jitra , Kedah

Landmark : Bank Rakyat Jitra, RHB Bank Jitra

Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda boleh menghubungi nurul (012-5755237)

Penghantaran sekitar Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja.  * hari tertentu sahaja



FAQ KURUS KONJAC FOOD

1)    1 pek boleh dua kali makan.
2)    Kami jual 1 set ada 10 pek bole campur. 1 set utk 10 hari. 3 set utk stok sebulan.
3)    Nutrisi utk 1 pek (bawah 1g carbs & bawah 20calorie)
4)    LULUS  ATKINS FASA 1  
5)    Konjac hanya tumbuh di 3 negara Jepun, China dan Korea.
6)    Halal antarabangsa IfRC. Bukan halal JAKIM  kerana ladang dan kilang di luar negara  
7)    Tidak digalakkan utk ibu mengandung yg alah sayur sejuk spt kangkung.
8)    Sesuai utk diabetes
9)    Sijil lain utk produk ini? FDA, sijil organic, JASS, MOP
10)  Expiry date? 1 tahun
11)  Cara simpan? Dalam suhu bilik sahaja
12)  umur 15 tahun ke atas sesuai utk  amalkan  konjac ini
13)  Konjac  Food ni tak da rasa. Kita yg kena pandai masak
14)  Tekstur konjac food;  kenyal
15)  Kesan awal? Kenyang & melawaskan sistem perkumuhan
16)  Produk dari mana? Ikut batch. Ada yg dari China , ada yg dari Jepun. Kilang berada di       dua negara.
17) Konjac sesuai utk semua lapisan umur dan golongan KECUALI remaja di bawah umur 15       tahun , ibu menyusu, ibu mengandung atau selepas pembedahan.


CARA SEDIA DAN SIMPAN

Simpan di tempat yang sejuk dan kering @ bersuhu bilik.
Untuk pek yang sudah dibuka, simpan dalam peti sejuk dan habiskan dalam masa 2 hari.JANGAN simpan di tempat beku.

STEP 1 – buka plastik dan toskan air

STEP 2 – Bilas dengan air bersih

STEP 3 – Rendam @ bilas dengan air panas selama 1 minit ( jika nak lebih lembut …rendam lama sket)


STEP 4 – Sedia untuk dimakan bersama lauk atau di goreng














pautan:


konjac food malaysia
kurus konjac
nasi konjac malaysia
nasi konjac jitra
nasi konjac kurus kedah
makanan diet
makanan atkins
makanan rendah kalori
mee konjac jitra
mee konjac kedah
koteaw konjac kedah
kotea konjac jitra
konjac malaysia
konjac jitra
konjac kedah
diet
atkins
nasi konjac

diet kencing manis
diet untuk diabetis
diabetis
autism
diet untuk autisme

13.12.15

Thermometer Malaysia Murah


Type A Baby Ear Medexpro Thermometer RM 90




Description:

This is the latest version/model of Medexpro, JT-003 which was released into market at the beginning of this month (Sept. 2013). Ask other sellers what kind of models they are selling. Yes, they are selling old models!

What's the differences between our latest model and other old models?
The detector header of our latest model is made of Copper-Nickel alloy which has the best thermal conductivity  ensuring faster and more accurate temperature measurements. You can clean the detector head with ethanol, isopropanol and other disinfectants after each use. Old models have aluminum detector heads and can not be cleaned with disinfectants. Some people/babies are allergic to aluminum, and experience contact dermatitis, digestive disorders, vomiting or other symptoms upon contact. Some toxicity of aluminum can be traced to deposition in bone and the central nervous system. Search Aluminum wikipedia and read health concerns part.

Measure the temperature of your loved ones in less than one second, faster than other models!

Advantage and Features

1. 7 functions in 1 thermometer (7-in-1)
    This latest version can measure temperatures of 1. Ear(Main Function, 2. Forehead, 3. Ambiance,       4. Milk (baby formula), water and other liquids, 5. It has clock function and 6,7 has 2-color                 showed temperatures (green->normal, red->fever).There are 7 functions in total.

2. Copper-Nickel alloy detector, more accurate and safer

3. CE certified, high quality product.

4. Display screen: Big LCD digital display.

5. Units switching: switches between °C and °F

6. Fast and accurate measurement to obtain correct result instantly (less than one second).

7. Suitable for both infants and adults.

8. It is durable advanced infrared technology, use the probe head without times limitation.

9. Easy cleaning, just use moist cotton to clean the probe.

10. Easy to use, operate with one button.

11. For each use, the latest measured temperature will be shown.

12. White background light, easy to read screen. Great for old people and babies measurement at night

13. A different beep sound will be made when a fever happens.

Elevated body temperature may indicate the immune system is fighting with some kinds of diseases. Monitoring the body temperatures of your loved ones and yourself is important for your family. Take care of your loved ones and yourself is easier now with our latest model thermometer.

Parameters:

Reading Range:  35.0℃-42.0℃(93.2℉-107.6℉)
Ambient temperature scope:  10℃-40.0℃(93.2℉-104.0℉)
Operating conditions: 10.0℃-40.0℃(50.0℉-104.0℉),Rh≤80%
Resolution: ±0.1℃
Accuracy: ±0.2℃
Battery is not included – 2x AAA battery

Accuracy:
35.0℃-42.0℃(93.2℉-107.6℉)
Accuracy: ±0.2℃(±0.4℉)
Outside this range: Accuracy:±0.3℃(±0.5℉)


How To Use :

1.Press the power button for one second and all symbols will be displayed on the LCD. Then the last temperature measured will be shown on the display screen for 2 seconds. After that, LCD will display"--->" and the buzzer will keep for one time. The product is now ready to take a new measurement, and "°C or °F " will blink on the display.

2.The thermometer will be shut down automatically after 30 seconds if no further operation, which saves battery life.

Please refer the included instruction booklet for detailed operation.

Package Included:

1x  Medexpro Digital Thermometer
1x  Carry Case
1x  English Manual





Type B Digital Thermometer OMRON MC-245 RM 17




Fast actual measurement - 80 sec. for oral, 60 sec. for rectal and 120 sec. for underarm measurement
Accurate measurement- measures actual temperature in °C and °F
Water-resistant for easy cleaning
Memory- Recalls last reading
Buzzer- Beeps when measurement is completed
Actual measurement, display in 0.1 degree increment
Professional accuracy
Digital, no fear of mercury poisoning







Type C Digital Thermometer OMRON MC-270 RM20





60 Sec Measuring Time With Buzzer
Non-Water Proof
Range: 32’C – 42’C, Accuracy : +- 0.1’ C
Auto-Shut Off 10 Min
On/Off Button At LED Screen
Small Font Number Display
Hard Plastic Cover




Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda boleh menghubungi nurul (012-5755237)

Penghantaran sekitar Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja. 
Postage by Pos Laju




Pautan:

Thermometer murah
pantau suhu anak
pantau suhu
pantau suhu hari subur
ovulasi dengan termometer
thermometer murah malaysia
thermometer kedah
termometer jitra
penyukat suhu
pantau suhu

12.8.15

STETHOSCOPE MURAH MALAYSIA



Type A Simple Stethoscope RM35



Type B Rossmax Dual Head EB200 Stethoscope RM120



Soft ear tips and aluminum chest piece
Diaphragm side and detects high frequency sound
No-chill bell and diaphragm ring
Snap on diaphragm ring


Type C Pulsewave Spirit PW-02 Stethoscope S22 RM160 





LIGHT WEIGHT ALUMINIUM CHESTPIECE CONSTRUCTION
EPOXY POWDER COATED SCREW ON RING TO RETAIN DIAPHRAGM
EXCELLENT ACOUSTIC DIAPHRAGM
PVC EARTIPS FOR THE ULTIMATE IN WEARING COMFORT
SINGLE LUMEN TUBING AVAILABLE IN NINE COLORS WITH 3 YEARS WARRANTY ON THE PRODUCT
PRODUCT DETAILS
Product Dimensions: 27 x 3.5 x 14.5 cm ; 281


Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda boleh menghubungi nurul (012-5755237)
Penghantaran sekitar Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja. 



Stethoscope murah
Stethoscope malaysia
Stethoscope kedah
Stethoscope jitra
Fungsi stethocsope
Stethoscope untuk paramedik
Stethoscope untuk  penolong pegawai perubatan / medical assistance



14.4.15

STRIP PENGESAN DADAH MALAYSIA 6 IN 1

1 x 6 Panel Home Drug Test Kit - tests for Cocaine, Heroin (Opiates), Speed (Amphetamines), benzodiazepines (Valium), buprenorphine and EDDP (Methadone)








    
Abbreviated name on testProper nameOther namesApproximate detectable time it remains in the URINE after use.
AMPAmphetaminesSpeed, amph or whizz.2-6 days
BARBarbituratesDepressants, Barbs, Downers3-8 days
BUPBuprenorphineSubutex3-6 days
BZOBenzodiazepinesBenzos, Rohypnol or roofies2-14 days
COCCocaineCoke, crack or charlie.2-5 days
MDMAMethylenedioxy-
methamphetamine
Ecstasy or E's2-6 days
METMethamphetaminesGlass, ice or meth.2-6 days
MOPMorphine2-5 days
MTDMethadoneDolly, Red Rock2-8 days
OPIOpiatesHeroin, smack or gear.2-5 days
PCPPhencyclidineAngel dust or peace pill3 - 8 days
TCATricyclic AntidepressantsTCA6 -10 days depending on duration of drug use.
THCMarijuanaCannabis, puff, spliff or hash.Casual use 2-14 days heavy use up to 30 days.


To perform the test:
1. Carefully remove the cassette from the foil pouch (do not break the seal on the foil pouch until you are ready to begin the test).
2. Using the sample pot, obtain a urine sample from the individual who is being tested. If you are not watching them produce a sample then you will need to use the temperature strip on the cup to determine if the sample has come from within the body and has not been tampered with in anyway. The temperature should be around 34 - 36 degrees Centigrade or 94 - 96 degrees Fahrenheit.
3. Pull the protective cap off the bottom of the test to reveal the absorbent testing strip. Do not touch the strip and do not throw away the protective cap.
4. Carefully dip the testing panel into the urine sample, ensuring that the urine does not come into contact with the plastic case of the test. Allow the test to absorb the urine for about 10-15 seconds. You will begin to see urine moving up the strips.
5. After 15 seconds, remove the test from the urine and replace the protective cap.
6. Lay the test on a clean flat surface while the test lines develop.
7. You can read negative results as soon as they appear but positive results must be read at least 5 minutes after removing from urine. All results should be read within 10 minutes otherwise a false reading may occur.

Results
You will see 2 letters on the drugs cassette next to the test strip, 'C' this is the Control band and 'T' this is the Test band. A pink coloured line should appear on the strip of the control band (C), this confirms that the test is working properly. If no line appears in the control band the cassette hasn’t worked properly and you may need to do a further test.
A second pink coloured line, no matter how faint should now appear in the test band (T), this is a negative result. If no further line appears in the test band (T) then the individual has tested positive for that drug of abuse.
Drug Tests
Remember a negative result will produce 2 lines (no matter how faint) and a positive result will produce only 1 line in the control band (C).
What should I do with the results?
If you obtain a negative result then the person tested has none of the tested drug of abuse in their body at this time. You may want to re-test again in a month's time. If you obtain a positive result then a drug of abuse has been detected in the urine. You may want to do another test later, or at a further date to confirm the result. 

Harga KIT PENGESAN DADAH MURAH : RM65
Pos RM7 (semenanjung Malaysia)
RM10 (Sabah & Sarawak)



Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda 
boleh menghubungi nurul (012-5755237)


Penghantaran sekitar Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja. 







carian:
alat pengujian dadah
alat mengesan dadah
kit dadah
drug strip malaysia murah
kit pengesan dadah malaysia
kit pengesan dadah kedah
dadah kedah
mengesan cocaine
mengesan heroin
mengesan methadone




10.4.15

PREGNANCY TEST MURAH & OVULATION KIT MURAH

Diari seorang TTC banyak berhabis untuk beli Ovulation Test Kit dan Pregnancy Test Kit. Setiap bulan mesti sediakan "dana" untuk check subur ke tak ni..
Benda pun nak pakai buang ja.. Maka alternatifnya carila OVULATION KIT MURAH dan PREGNANCY TEST MURAH sahaja. Walaupun murah tetapi brand proMatris ni mempunyai ketepatan 99% dan berkualiti. 



OVULATION PREGNANCY TEST  kit pengujian kesuburan

Okey so kit ujian kesuburan ni kita guna untuk pantau waktu subur kita. Kalau naik 1 line tu negatif la tak subur lagi. Biasanya kita akan monitor 3 hari selepas haid (bergantung kepada tempoh kesuburan individu) setiap hari. OPK ni akan mengesan sejenis hormon iaitu hormon LH iaitu hormon yang mengeluarkan ovum dari ovari. 











Sekiranya anda dalam tempoh subur, test kit akan naik 2 line. Ingat 2 line ni tandanya positif subur bukan mengandung ya :) 
Semasa tempoh kesuburan yang tinggi, TTCian digalakkan bersama ya. Masa ni mempunyai tempoh yang tinggi untuk hamil sekiranya TTCian tidak mempunyai masalah-masalah lain. In sha Allah.


PREGNANCY TEST kit ujian kehamilan

Lepas dah subur-subur tu, selepas 2 minggu in sha Allah ada tanda2 kehamilan macam brown spot, pening-pening, mual-mual, sakit-sakit pinggang boleh la start gunakan KIT UJIAN KEHAMILAN ni. Bergantung kepada hormon HCG masing-masing, kit ini biasanya dapat kesan seawal minggu ke 4 kehamilan :) . Untuk pengujian kehamilan ni digalakkan menggunakan first urine masa bangun tido semasa awal kandungan tu. Kalau dah kandungan 6-7 minggu dah tak kisah waktu mana pun.. hehe..





Okey good luck untuk semua TTCian semoga ada rezeki dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Ameen

OVULATION MURAH (PINK) : RM 0.90 / strip
OVULATION & PREGNANCY KIT MURAH (with FDA) : RM1.20/ strip
Pos RM6 (semenanjung Malaysia)
RM10 (Sabah & Sarawak)



Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda 
boleh menghubungi nurul (012-5755237)


Cash On Delivery untuk area Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja. 





Carian:
Ujian kehamilan murah jitra
ujian kesuburan murah jitra
TTCian
mengesan kesuburan 
Pregnancy test kit murah jitra
ovulation test kit murah jitra
Pregnancy test kit murah malaysia
ovulation test kit murah malaysia
mengandung
tips mudah hamil
awal kehamilan
ovulation strip murah
pregnancy test murah

7.4.15

XGENE KRIM PENJAGAAN ALAT KELAMIN LELAKI JITRA KEDAH





KRIM PENJAGAAN ANGGOTA KELAMIN LELAKI
KRIM KHUSUS UNTUK MENYEGARKAN ALAT KELAMIN LELAKI.
FORMULASI OLEH DR. ISMAIL TAMBI (PAKAR SAKIT TUAN) merupakan penawar untuk selesaikan masalah kesihatan anggota kelamin anda.
Faktor pemakanan dan gaya hidup sekarang menyebabkan tahap kesihatan lelaki semakin kurang. Begitu juga dgn ANGGOTA KELAMIN LELAKI. Tersumbat lemak dan kadar kolestrol tinggi menyebabkan SENJATA LELAKI tidak berfungsi dgn baik dan tidak mampu BERTAHAN lama.





Apa itu XGENE? 
XGENE merupakan krim sapuan luaran, dimana krim ini disapu terus ke alat kelamin lelaki. XGENE merupakan FORMULASI KHUSUS untuk menyegarkan dan memantapkan alat kelamin lelaki. Menjadikan alat kelamin kuat dan mantap secara semula jadi.

Kenapa perlu menggunakan XGENE?
Faktor pemakanan dan gaya hidup kini memberikan kesan terhadap tahap kesihatan lelaki termasuk kesihatan alat kelamin, pembuluh darah pada alat kelamin tersumbat disebabkan oleh lemak dan menyebabkan aliran darah menjadi kurang lancar serta menjadikan alat kelamin lelaki menjadi kurang sihat tanpa disedari.

Bagaimana XGENE bertindak?
Bahan aktif dan FORMULASI TONGKAT ALI yang terkandung di dalam XGENE bertindak melalui serapan terus kepada alat kelamin. Serapan menjadi sangat optimum kerana krim XGENE diperbuat dari bahan asas (base) yang khas untuk bertindakkan sebagai egen penyerapan. FORMULASI XGENE akan mengaktifkan kembali serta memberikan tenaga kepada sel (phosphorylate cell) yang dapat menguat dan memantapkan sel pada alat kelamin.

Bila kesan penggunaan XGENE dapat dilihat pada alat kelamin?
Kesan pengunaan XGENE dapat dilihat dalam tempoh 3 ke 7 hari jika XGENE digunakan hari-hari selepas mandi. Antara kesan yang dapat dirasai ialah tahap ereksi atau ketegangan alat kelamin mula meningkat dan menjadikan alat kelamin segar secara semulajadi.

Adakah XGENE dapat MEMBESARKAN, MEMANJANGKAN dan menjadikan alat kelamin dapat BERTAHAN LAMA semasa hubungan intim?
Apabila aliran darah dapat berjalan lancar dan otot alat kelamin kembali segar, pembesaran dan pemanjangan alat kelamin akan terjadi secara semula jadi disamping memberikan daya tahan alat kelamin untuk bertahan lebih lama semasa hubungan intim. Bukan itu sahaja, penghasilan sperma juga akan turut bertambah akibat dari kesan langsung peningkatan kesihatan alat kelamin.

Siapa yang harus mengunakan XGENE?
XGENE harus digunakan oleh setiap lelaki bagi menjaga dan mengekalkan kesegaran alat kelamin. Sesuai untuk mereka yang sedang membuat persedian untuk alam perkahwinan dan mereka yang sudah berkahwin.

Adakah ianya Halal dan Selamat?
Analisis makmal dari Makmal Toksikologi USM telah dijalankan terhadap produk X gene serta mendapat pengiktirafan Halal.















BELI PRODUK YANG SELAMAT !

Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda 

boleh menghubungi Yasir (016-4415698) 




Cash On Delivery untuk area Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja. 










Carian:
X gen jitra
Penjagaan zakar lelaki
produk lelaki
x gene perlis
krim zakar jitra
ubat kuat lelaki jitra

6.4.15

DIDIK SIHAT HOMESTAY JITRA

Penginapan pilihan untuk bercuti di JITRA

Kami menyediakan homestay yang  LUAS, SELESA, LENGKAP dengan harga yang berpatutan. Lokasi yang strategik dan tenang dengan kehijauan alam semulajadi. Lokasi homestay di dalam kawasan perumahan terbesar di Jitra mempunyai kawasan riadah terkenal iaitu Taman Tasik Darul Aman. 




Kemudahan yang disediakan:

# 3 bilik tidur dilengkapi penghawa dingin dan kipas
# 3 bilik air
# 3 katil queen
# Toto dan bantal tambahan
# Tv dilengkapi astro basic
# Sofa
# Set meja makan
# Peti sejuk
# Mesin basuh automatik
# Sejadah
# Iron dan Iron Board
# Cerek Elektrik
# Periuk nasi (Dilengkapi peralatan memasak)
# Garaj yang luas 
# Unifi NEW




Ruang tamu yang luas untuk bersantai


 Bilik ke - 2 yang selesa dilengkapi penghawa dingin





 Bilik ke - 3  yang selesa dilengkapi penghawa dingin


Bilik utama di tingkat bawah  yang mengandungi 1 bilik Air 



Lokasi homestay berdekatan:

*Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah (POLIMAS) - 3 km*Institut Perguruan Darul Aman (IPDA) - 3 km
*Institut Aminudin Baki -3km
*Institut Latihan Perindustrian (ILP) Jitra - 3km
*Kolej Komuniti Bandar Darul Aman (KKBDA) - 5 km
*Sekolah Menengah Sains Sultan Abdul Halim (SMSAH/JENAN) - 4km*MRSM Kubang Pasu - 7 km*IKBN Kubang Pasu - 7 km*Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim (Airport) - 8 km
*Dewan Wawasan - 7 km
*Taman Tasik Darul Aman - 1km
*Darulaman Golf and Country Club (DGCC) - 1 km

Lain-lain kawasan sekitar :

*Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok - 35 km
*Kolej Matrikulasi Kedah - 30 km
*Universiti Malaysia Perlis (UniMap) Pauh Putra - 40 km
*Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin - 35 km
*Bukit Kayu Hitam - 30 km
*Sekolah Menengah Integrasi Bukit Kayu Hitam - 30 km
*UiTM Arau - 30 km
*Kolej Matrikulasi Perlis - 30 km
*Jeti Kuala Kedah ke Langkawi - 35km
*Kolej Universiti Insaniah Kampus Alor Setar - 20 km
*Kolej Poly Tech MARA Alor Setar - 24 km
*Bandar Alor Setar - 20km 


Kadar Sewaan Didik Sihat Homestay Jitra

RM180 / malam 



check-in : 2.00 Petang

check out : 12.00 Tengah Hari


Alamat:
219 Jalan Azzalea 3,
Taman Tunku Sarina 3,
Bandar Darulaman,
06000 Jitra,
Kedah


TEMPAHAN HOMESTAY:

012-5755237 ( Nurul )

016-4415698 ( Yasir )




carian:

homestay jitra
jitra homestay
homestay murah jitra
homestay di tasik jitra
homestay di darulaman park
hotel jitra
homestay di bandar darulaman
penginapan di bandar darulaman
Homestay di jitra 
pekan jitra
penginapan di jitra
Rumah Rehat di Jitra
Homestay Jitra Murah
homestay jitra
homestay bandar darulaman
homestay murah di jitra
homestay berdekatan polimas
homestay berdekatan Institut Perguruan Darul Aman
homestay berdekatan Tasik darul aman
homestay selesa jitra
konvokesyen polimas
penginapan berdekatan dewan wawasan
aktiviti di dewan wawasan
konvokesyen uum