8.7.14

High Quality Pocket Size CPR Mask Resuscitator With Hard Case Mini Red ABS Box Malaysia





 

CPR MASK RESUSCITATOR RM 35 





CPR MASK KEY CHAIN RM 12

POSTAGE RM 6 untuk Semenanjung / + RM 10 untuk Sabah dan Sarawak by POS LAJU







Sebelum tu, jom kita kenal dahulu langkah-langkah CPR ataupun cardio pulmonary resusitation secara ringkasnya tapi dalam bahasa owang putih he he...CPR yang lama menggunakan aturan ABC - Airway Breathing dan Compression tapi yang terbaru plak update dari American Heart Association 2012 menggunakan aturan  CAB dan yang lepas ni entah lah aturan mana pulak yang depa pakai..


1. Call 911 or ask someone else to do so.
2. Try to get the person to respond; if he doesn't, roll the person on his or her back.
3. Start chest compressions. Place the heel of your hand on the center of the victim's chest. Put your other hand on top of the first with your fingers interlaced.
4. Press down so you compress the chest at least 2 inches in adults and children and 1.5 inches in infants. ''One hundred times a minute or even a little faster is optimal," Sayre says. (That's about the same rhythm as the beat of the Bee Gee's song "Stayin' Alive.")
5.  If you're been trained in CPR, you can now open the airway with a head tilt and chin lift.
6. Pinch closed the nose of the victim. Take a normal breath, cover the victim's mouth with yours to create an airtight seal, and then give two, one-second breaths as you watch for the chest to rise.
7. Continue compressions and breaths -- 30 compressions, two breaths -- until help arrives.
 
ok jadi agak penting untuk kita ada sorang satu Mask Resuscicator ni, mana lah tahu satu hari jika berlaku situasi seperti di atas, sementara menunggu ketibaan Penolong Pegawai Perubatan bersama ambulans, Mask Resuscicator sedikit sebanyak dapat membantu dalam keberkesanan hembusan dan dalam masa yang sama melindungi diri kita jugak dari penyakit berjangkit serta dapat menyelamatkan satu nyawa, insyaallah,..




Jika anda berminat dan ingin mengetahui tentang produk ini dengan lebih lanjut, anda boleh menghubungi Nurasha di No Hp: 012-5755237 atau email ke Nurasha266@hotmail.com


Cash On Delivery untuk area Alor Setar, Jitra, dan Perlis sahaja.




 
Capaian

CPR Mask Malaysia 
CPR Mask murah
Topeng CPR
High Quality Pocket Size CPR Mask Resuscitator Malaysia
Langkah-Langkah CPR
CPR bermaksud Pemulihan Cardio Pulmonary



5 comments:

  1. Anonymous4/6/15 22:04

    salam..saya nak beli pocket mask dalam lingkungan 100 pcs. tetapi budget saya hanya rm20/pc, boleh ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous4/6/15 22:05

      kalau boleh dapat harga seperti yg diminta sila whatsaap saya 0122785394 zul. Tq ASAP

      Delete
  2. saya whatsapp encik ya. terima kasih

    ReplyDelete
  3. Nik muhd Khuzaimi Nik Man28/6/15 13:10

    Assalamualaikum. Saya berminat untuk dapatkan pocket mask dlm quantity 40 pcs..boleh whatsapp kan harga pada no ni; 0179352315

    ReplyDelete